Oma Shindo-matkani

Olen valmistunut Shindo®-ohjaajaksi keväällä 2013. Kun löysin Shindo-ohjaajakoulutuksen, minulla oli heti voimakas tunne, että tämä laji on minua varten. Touhuan yleensä päivät pitkät kaikkea mahdollista, enkä aina muista pitää taukoa. Shindo® palauttaa minut omaan ”ytimeeni” ja yhdistää kokonaisvaltaisella tavalla liikkeen, hengityksen ja keskittymisen. Se auttaa myös muusta liikunnasta palautumisessa. Itsekseni harjoitellessa pääsen tyhjään, rentoutuneeseen tilaan, ajatukseni hiljenevät, ja kehoni saa parantaa itse itseään. Ryhmän kanssa harjoitellessa tunne vielä voimistuu, koska rentoutuminen ”tarttuu” ja yhdessä tekemisessä on moninkertaista energiaa.

Shindo®-ohjaaja voi jatkaa opintojaan myös Shindo®-ohjaajien kouluttajaksi ja/tai Shindo®-hoitajaksi. Shindo®-hoitaja purkaa jännityksiä kehon energiakanavista eli meridiaaneista hyödyntäen painovoimaa ja käyttäen otteissaan käsiä, jalkapohjia, kyynärvartta tai polvea. Näitä tekniikoita voi käyttää yksilöohjauksessa ”pidemmän kaavan mukaan” sekä Shindo®-tunneilla venyttelijöiden tukena.

Shindo®-ohjaajan koulutukseen voi kuulua myös Jomon Stretch-opinnot. Jomon-tekniikassa aktivoidaan kehon omaa energiakiertoa käyttäen hyväksi tehokkaita kiertoliikkeitä ja rentoutumista.

Shindo-matkani on hyvällä alulla. Olen ohjaajaksi valmistumisen jälkeen opiskellut Jomon-opintoja ja Shindo-opintojen syventävän vaiheen. Tärkeintä on tosiaankin matka, ei päämäärä. Jokainen päivä opettaa itsestäni uutta, niin kehon kuin mielenkin tasolla.

Olen tällä hetkellä opintojeni vuoksi tauolla eri lajien ohjaamisesta.

Shindo® on rekisteröity tuotemerkki, jonka edustajana toimii Suomessa yksinoikeudella Shindo Ry.