Shindo®

Tuntuuko sinusta siltä, että et ehdi rauhoittua? Nykyään voi olla vaikeaa löytää hetkeä, jolloin ehtisi tunnustella oloaan ja kysyä itseltään: ”Miltä minusta nyt tuntuu?”

Shindo® on tie kehon ja mielen tasapainoon. Se on kehotyöskentelymenetelmä, johon kuuluu rentousharjoituksia, venyttelyjä ja hoitoja. Shindo yhdistää vanhaa itämaista tietämystä kehon ja mielen vuorovaikutuksesta ja länsimaista näkemystä kehon toiminnasta. Shindo on lähtöisin Japanista ja tarkoittaa suomeksi käännettynä ”sydämen tietä” tai ”sielun johdatusta”, eli se auttaa katsomaan omaan sisimpäänsä ja löytämään sen itselle oikean tien.

Shindo-harjoituksia voi tehdä yksin, parin kanssa tai ryhmässä. Shindo-kehotyöskentelytunnilla venytyksiä voi tukea Shindo®-ohjaaja. Voit myös itse käyttää venytyksissä tehostavia tukitekniikoita. Kuusi perusvenytystä auttavat kehon kahtatoista tärkeintä energiakanavaa eli meridiaania avautumaan tukoksista, jotka voivat aiheuttaa jäykkyyttä tai kireää oloa. Samaan meridiaanikäsitykseen perustuu esimerkiksi akupunktio.

Shindo-harjoituksissa olennaista on liikkeen, hengityksen ja keskittymisen yhdistäminen. Shindo-venytysten tehoa voidaan säätää kevyestä rentoutuksesta voimakkaampaan, ”liikunnallisempaan” harjoitukseen.

Shindo on luonnollinen tapa olla yhdessä muiden kanssa ja rentoutua. Pari- ja ryhmäharjoituksissa voimme käyttää lempeää kosketusta vahvistamaan rentouden tunnetta ja auttamaan kehoa ja mieltä vapautumaan jännityksistä. Lämmin vuorovaikutus, kosketus ja tuki antavat turvallisen perustan rentoutumiselle. Shindo selkeyttää ajattelua ja antaa uutta voimaa arkeen.

Tunneilla käytetään myös Jomon-venyttelyä, joka on jatkumo Shindo®-tekniikoille. Siinä aktivoidaan kehon omaa energiakiertoa, käyttäen hyväksi tehokkaita kiertoliikkeitä ja rentoutumista.

Shindo® on rekisteröity tuotemerkki, jonka edustajana toimii Suomessa yksinoikeudella Shindo Ry.

Shindoon liittyviä linkkejä:

Suomen Shindo Ry:n sivut: www.shindo.fi

Artikkeli Shindosta Me Naiset Sport-lehdessä

Artikkeli Shindosta Sport-lehdessä