Nia™

Haluatko olla oma Personal Trainerisi? Käsite ”liikkumisen ilo” saa Niassa aivan uuden merkityksen – opit liikkumaan kehon signaaleja kuunnellen, kehosi johdattamana.

Nia™ on tanssillinen liikuntamuoto, joka ottaa huomioon ihmisen kokonaisuudessaan: kehon, mielen, tunteet ja sielun. Nia on aistien tanssi, joka herättää luovuuden!

Nia-tunnilla jokainen solu saa liikettä. Nia saa vaikutteita itämaisista kamppailulajeista (Taekwondo, Aikido, Taiji), kehonhallinta- ja kehonhuoltolajeista (Jooga, Alexander-tekniikka, Feldenkrais-tekniikka) sekä eri tanssilajeista (Jazztanssi, Moderni tanssi, Duncan-tanssi). Ohjaajina toimivat lisensoidut Nia-ohjaajat. Laji on syntynyt Yhdysvalloissa 1980-luvulla ja on yksi edelläkävijöistä fuusioliikunnassa, joka tarkoittaa eri lajien yhdistämistä, tuloksena monipuolinen kokonaisuus.

_MG_1101

Niassa kehität joustavuutta, ketteryyttä, liikkuvuutta, vahvuutta ja vakautta. Liikumme eri tasoilla, lattiasta pystyasentoon. Aktivoimalla lihaksesi uudella tavalla kehität kehoasi ilman välineitä. Iskuilla, sähäköillä potkuilla ja pyörimisliikkeillä keräät itseesi elämänvoimaa ja energiaa. Hitaat, nestemäiset liikkeet taas antavat sinulle mahdollisuuden aistia kehosi tanssin. Tanssimme paljain jaloin (tai halutessasi esim. jarrusukilla tai joustavilla tossuilla), joten jalkasi pääsevät vapaaksi ja saavat kaipaamaansa monipuolista liikettä ja vahvistusta. Niassa käytetty musiikki on inspiroivaa!

_MG_1476

Oman sisimpäsi kuuntelu opettaa paljon sekä tanssisalissa että sen ulkopuolella. Huomaat kuulostelevasi arkielämässäsi, onko jokin asia sinua varten vai ei, ja tuntuvatko valitsemasi asiat hyviltä. Voit hyödyntää ”niamaista” ajattelutapaa myös muissa liikuntalajeissa – jopa kuntosalilla – ja huomata, kuinka se tuo niihinkin uutta näkökulmaa. Iloitset liikkumisestasi ja voit kokea koko elämän tanssina!

Aistimaailmasi avautuu uudella tavalla ja havaitset ympäristössäsi uusia asioita – se kuuluisa läsnäolo tässä hetkessä vahvistuu voimakkaasti. Huomaat, että kehosi nauttii päästessään ilmaisemaan itseään musiikin ja tunteiden avulla. Löydät itsestäsi ehkä aivan uusia puolia!

Nia – ”Dancing Through Life”, ”Tanssien läpi elämän”

Niaan liittyviä linkkejä:

Nia-päämajan nettisivut: www.nianow.com

Suomen Nia-ohjaajien nettisivut: www.niafinland.wordpress.com

Euroopan Nia-kouluttaja Ann Christiansenin nettisivut: www.anniann.com