Asahi Health®

Haluaisitko antaa itsellesi ”fysioterapiaa”, vahvistaa ja notkistaa kehoasi ja rentouttaa mieltäsi?

Asahi Health® on suomalaisille kehitetty hoitava ja ennaltaehkäisevä terveysliikuntamuoto. Se on saanut vaikutteita mm. kiinalaisesta terveysliikunnasta ja kamppailutaidoista, japanilaisesta kamppailu-urheilusta, liikunnan ja kehollisuuden filosofiasta ja länsimaisesta koululääketieteestä.

Asahi rauhoittaa ja vahvistaa yksinkertaisilla liikkeillään, jotka ennaltaehkäisevät selkä- ja niskavaivoja ja parantavat tasapainoa. Liikkeet tehdään seisten ja ne opettavat samalla oikeaa ergonomiaa. Asahi-harjoitus sisältää rentoutusosion, niska-hartia-, selkä-, jalka- ja tasapainoharjoitukset sekä hengityksen ja mielen tasaamisen.

Harjoituksen aikana hidas ja rauhallinen hengitys kulkee yhdessä liikkeiden kanssa ja rentouttaa. Dynaaminen ja kokonaisvaltainen liike selässä ja koko kehossa elävöittää ja voimistaa. Asahi vaikuttaa ”kehomieleen” – keho ja mieli ovat yhtä kokonaisuutta. Asahi on tietoista liikettä: liikkeet tehdään hitaasti, jotta jokaisesta vaiheesta ehtii olla tietoinen. Aistit herkistyvät toimimaan paremmin.

Asahi-terveysliikuntamenetelmän ovat kehittäneet neljä suomalaista kokenutta liikunnan harrastajaa ja ammattilaista: Timo Klemola, Ilpo Jalamo, Keijo Mikkonen ja Yrjö Mähönen.

Asahiin liittyviä linkkejä:

Asahi Health®-terveysliikunnan kotisivut

Timo Klemolan kotisivut

(Timo on yksi Asahin kehittäjistä, ja kouluttaa myös tietoisuustaitoja. Hän painottaa Asahissakin syvällistä kehon ja mielen yhteyden löytämistä, ja on luonut ns. Syvä-Asahin. Siinä paneudutaan Asahin terveysliikunta-näkökulman lisäksi vielä enemmän kehon optimaalisen asennon ja liikeperiaatteiden tasoon sekä mielen taitojen tasoon.)

Kuva: Ralf Åström